Press Release

En samtidshistorie om tro og ingen anger
No Regret, from Shen Yun 2011.

Denne historien fra Shen Yuns 2011-program, No Regret, er ikke basert på historien om en bestemt mor og sønn. I stedet representerer den sanne historier, både tragiske og heroiske, fra millioner av familier i dagens Kina.

***

I en landlig kinesisk landsby en gang i det 21. århundre, nyter en mor og hennes tenåringssønn hverandres selskap. Moren er akkurat ferdig med å sy en skjorte til ham og ber ham prøve den. Den passer perfekt. Det er en vakker solskinnsdag og de setter seg ned for å lese en bok sammen.

Det er ingen vanlig bok - det er Zhuan Falun, en bok om den åndelige læren til meditasjonsdisiplinen Falun Dafa. Skjorten moren har sydd til sønnen har tre kinesiske ord på forsiden: «Sannhet-Medfølelse-Toleranse», prinsippene til Falun Dafa.

Helt siden 1999, har det ateistiske kinesiske kommunistpartiet forfulgt titalls millioner av Falun Dafa-utøvere i Kina for deres tro. Denne lille familien er intet unntak.

Kjeltringer fra kommunistpartiet stormer plutselig inn i landsbyen, river boken fra sønnens hender og begynner å slå ham. Sønnen griper boken tilbake og prøver å rømme, men skurkene er nådeløse. De innhenter ham og slår ham til han faller om og dør i morens armer.

Hjertet hennes knuser, i dette øyeblikket av hennes mørkeste sorg og fortvilelse, ser hun opp mot himmelen og en himmelsk scene dukker plutselig opp. Gudommelige vesener, Buddhaer og Bodhisattvaer manifesterer seg rett foran øynene hennes. De vekker sønnen tilbake til livet og gir ham boken tilbake. Han gir den videre til moren før han slutter seg til gudene og flyr med dem til himmelen.